IM-register, het kwaliteitssysteem voor interim management in Nederland

 

 • LinkedIn profiel Wim Alberts

  Wim Alberts (1963) studeerde personeelsmanagement en bedrijfskunde. Zijn ruime ervaring in HRM heeft hij vooral opgedaan in profit, zakelijke dienstverlening en zorg. In 2005 is hij voor zichzelf begonnen en sinds 2007 is hij partner van Scoop HRM.

  "Wanneer mensen in organisaties enthousiast zijn, initiatieven nemen, het werk zien en begrijpen is er veel gewonnen. Goed HR-beleid levert daar een bijdrage aan, zorgt voor medewerkers die ruimte nemen en ruimte geven, kansen pakken en zelf handelen, binnen de gegeven speelruimte. Als adviseur werk ik samen met directies en leidinggevenden graag aan dit thema.”

 • LinkedIn profiel Andre Bouma

  André Bouma (1968) studeerde personeelsmanagement en bedrijfskunde. Voordat hij partner werd van Scoop HRM was hij ruim 15 jaar werkzaam als HR-manager in retail, multimedia en zorg & welzijn, in zowel nationaal als internationaal georiënteerde organisaties.

  "Wanneer mens en organisatie in balans zijn, worden beide belangen optimaal gerealiseerd. Human Resources Management moet een logische afgeleide van de organisatiestrategie zijn. De basis voor mijn aanpak is dan ook altijd de visie en strategie van de organisatie waar ik werk: Wat drijft ons, wat is onze richting, hoe komen we daar? Het gaat erom medewerkers deelgenoot te maken van deze ambitie en hen daarbij zo goed mogelijk in te zetten.”

 • LinkedIn profiel Ingrid Morskieft

  Ingrid Morskieft (1966) heeft ruim 20 jaar allround ervaring in HR-management en -advies, management development, cultuurontwikkeling en organisatieontwikkeling. Sinds 2011 is Ingrid partner bij Scoop HRM.

  “HRM staat bij mij voor ‘Hoger Rendement met Mensen’. De kunst is om de strategie te vertalen naar de dagelijkse praktijk. HRM is een vorm van investeren: doelgericht, goed doordacht, op maat, en altijd met het oog op het gewenste rendement. Dit is zakelijk, maar biedt mogelijkheden voor mens en organisatie. Daarin bouw ik voort op de kwaliteiten en de kansen van de organisatie en de mensen. Met maatwerk, van strategie tot de daadwerkelijke operatie.”

 • LinkedIn profiel Allard van der Slikke

  Allard van der Slikke (1966) studeerde personeelsmanagement. Voordat hij in 2010 partner werd van Scoop HRM werkte hij als zelfstandige. Daarvoor was 15 jaar werkzaam als HR-manager bij internationale productiebedrijven, de grafische industrie, logistieke dienstverlening en de zorg.

  “Ik zie HRM als een doorontwikkeling van het P&O-werk, omdat de personele factor steeds belangrijker wordt om als organisatie onderscheidend te kunnen zijn. HRM moet een vanzelfsprekend onderdeel zijn van de strategie van een organisatie. Een goede HRM’er kan de vertaalslag maken van strategische keuzes naar activiteiten die werken binnen de organisatie én die geaccepteerd worden door de medewerkers.”

 • LinkedIn profiel Peter Timmermans

  Peter Timmermans (1968) studeerde personeelsmanagement. Voordat hij in 2007 partner werd van Scoop HRM was hij ruim 15 jaar werkzaam als HR-manager in onder andere de grafische industrie en uitgeverijen, food, zorg, industrie en zakelijke dienstverlening.

  "De huidige tijdsgeest doet continu een beroep op het leren aanpassen en inspelen op veranderingen van zowel de organisatie als de medewerkers. Verandering is daarmee de enige constante geworden. In dat spanningsveld is het als management vaak lastig om focus aan te brengen en te houden zo richting te geven aan de organisatie. Organisaties kunnen het verschil maken door gemeenschappelijkheid te creëren. Dit kan door HRM integraal op te nemen in de organisatievisie.”

 • LinkedIn profiel Lieke Meijer

  Lieke Meijer (1965) is gecertificeerd Master Coach of Strategic Interventions. Zij is trainer en coach met ruime ervaring in het begeleiden en op gang houden van veranderprocessen, talentontwikkeling en development programma’s. Daarnaast is zij loopbaanbegeleider en licentiehouder voor de (SHL) loopbaanverkenner. Zij werkt vanaf 2005 zelfstandig en is sinds 2007 partner van Scoop HRM.

  "Belangrijk voor mensen in organisaties is dat zij het gevoel hebben er toe te doen. Een organisatie die dat bereikt heeft veel aan loyaliteit en inzet gewonnen. Ik ben enthousiast over visies als ‘Het nieuwe leiderschap’, ‘the Golden Circle’, Graves Levels’ en ‘empowerment’: visies die nastreven dat de medewerker zich waardevol voelt, daadkracht en toewijding toont en efficiënt anticipeert op marktontwikkelingen. Deze visies benadrukken: wees kritisch en alert. Stop je hoofd niet in het zand, ga tegendruk niet uit de weg maar zoek oplossingen. Dat is waar ik mij samen met opdrachtgevers graag voor inzet."


 • LinkedIn profiel Richard Huisman

  Richard Huisman (1964) heeft ruim 25 jaar ervaring in HR-advies en eindverantwoordelijke HR-managementfuncties binnen food, industrie en uitgeverijen.

  "Organisaties en daarmee ook medewerkers moeten zich steeds sneller aanpassen aan veranderingen in de markt en maatschappij. Een goed doordacht en gestructureerd HR-beleid is daarbij onmisbaar. Het formuleren van een HR-beleid dat past bij de strategie van de organisatie is daarbij belangrijk maar juist ook de adequate uitvoering daarvan. Als pragmatisch HR-adviseur help ik management van organisaties graag om dit te realiseren."